Foto: Ne damo naše autocesteFoto: Ne damo naše autocesteInicijativa Ne damo naše autoceste predala je svoje komentare u postupak savjetovanja sa zainteresiranom javnošću o nacrtima zakona o autocestama te iako pozdravlja pojedine prijedloge, kritizirala je prijedlog zakona kao i cijeli plan otplate kreditnih zaduženja.

Inicijativa Ne damo naše autoceste! predala je svoje komentare  u postupak savjetovanja sa zainteresiranom javnošću o Nacrtu prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o cestama i povodom Nacrta prijedloga Zakona o postupku razduživanja strateških trgovačkih društava Hrvatske autoceste d.o.o i Autocesta Rijeka-Zagreb d.d. privatizacijom trgovačkog društva Hrvatske autoceste održavanje i naplata cestarine d.d.

Iako pozdravlja ukidanje društva ARZ i davanje te imovine na upravljanja HAC-u radi objedinjavanja usluga, organizacijskih struktura i resursa te ujednačavanja razine kvalitete pruženih usluga, Inicijativa je kritizirala prijedlog zakona, baš kao i cijeli plan otplate kreditnih zaduženja putem privatizacije poduzeća HAC-ONC d.d. Radi se o neadekvatnim rješenjima za dug autocesta koja ujedno ne nude odgovarajući model upravljanja autocestama koje su i po Zakonu o cestama javno dobro u općoj upotrebi.

Na kraju, Inicijativa podsjeća da je Ustavni sud obvezao Vladu da u slučaju pokretanja novog postupka za sklapanje istog ili bitno sličnog pravnog posla od kojeg je Vlada RH prethodno bila odustala uvaži činjenicu da je riječ o odluci za koju birači smatraju da bi trebala biti donesena na referendumu.

Ključne riječi: ne damo naše autoceste, autocesta
<
Vezane vijesti