ljubicic_copy48097.jpg"Napominjemo da je ovo već drugi veći propust s Vaše strane u komunikaciji s institucijom Pravobraniteljicom, a to nije dobar temelj uspješne poslovne suradnje. Imat ćemo u buduće to u vidu."

Dopis pravobraniteljice za ravnopravnost spolova objavljujemo u integralnom obliku:

"Poštovani gospodine Gabrić,

Dana 9. prosinca 2015. dostavili smo Vam odgovor pravobraniteljice za ravnopravnost spolova Višnje Ljubičić na upit Vaše novinarke Ivane Perić od 8. prosinca, a vezano za postupanje Pravobraniteljice u predmetu 'Popis značajnih događaja' Vijeća za elektroničke medije, odnosno Čitatelji/ce mogu dobiti dojam da je potpuno neprimjereni rječnik iz naslova, zapravo stav PravobraniteljiceAgencije za elektroničke medije.

Tekst izjave pravobraniteljice koji ste prenijeli nije sporan, već je sporan naslov pod kojim ste ga objavili i oprema teksta. Ovakvim naslovom 'Agencija za elektroničke medije odjebala rodnu ravnopravnost' (10.12.2015.) iznad teksta u kojem, osim stava novinarke prenosite samo izjavu pravobraniteljice i njezinu fotografiju, čitatelji/ce mogu dobiti dojam da je potpuno neprimjereni rječnik iz naslova, zapravo stav Pravobraniteljice.

Neugodno smo iznenađeni ovakvom obradom teksta na H-alter portalu i smatramo da ovakvom vulgarizmu nema mjesta u odgovornom novinarstvu, a pogotovo nam je neprihvatljivo da se tako oprema tekst u kojem je srž izjava Pravobraniteljice. Kritički komentar postupanja Agencije za elektroničke medije niste popratili i izjavom ravnateljice Agencije niti ste objavili njihovo očitovanje nego ste prenijeli Pravobraniteljičinu izjavu i na temelju nje kritizirali Agenciju. Oni koji p(r)ozivaju druge na odgovornost, trebali bi se i sami tako ponašati.

Žao nam je što smatrate da je u redu na ovakav način se odnositi prema Pravobraniteljici koja je uvijek u najkraćem mogućem roku odgovarala na pitanja Vaših novinara i uvijek bila susretljiva i kooperativna.

Napominjemo da je ovo već drugi veći propust s Vaše strane u komunikaciji s institucijom Pravobraniteljicom, a to nije dobar temelj uspješne poslovne suradnje. Imat ćemo u buduće to u vidu.

S poštovanjem, Višnja Ljubičić, Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova"

<
Vezane vijesti