Foto: CMSFoto: CMSIzokretanje činjenica, viktimizacija i zastrašivanje neće zaustaviti istinsko zalaganje za pravdu, solidarnost i ljudska prava svima, poručuju organizacije okupljene u Platformu 112 povodom napada na slobodu mišljenja, izražavanja i djelovanja istaknutih zagovaratelja ljudskih prava.

Ovim putem izražavamo podršku aktivistkinji i pravnici Centra za mirovne studije, Sandri Benčić, protiv koje je udruga U ime obitelji podigla kaznenu prijavu zbog navodnog javnog poticanja na nasilje i mržnju prema članovima i podupirateljima udruge. Očekujemo da će Državno odvjetništvo razlučiti stvarnu osnovu za tužbu od jeftinih pokušaja zadobivanja publiciteta.

Radi se o još jednoj u nizu manipulacija kojom se za obračun s neistomišljenicima pokušavaju zlorabiti najvažniji instrumenti pravne države – prvo referendum kao najvažniji instrument izravne demokracije u diskriminatorne svrhe, a sada kazneni progon za govor mržnje i poticanje na nasilje –  čime se još jednom potvrđuje izopačeno shvaćanje demokracije kao diktature većine nad manjinama.

<
Vezane vijesti