Medijski mogul Rupert Murdoch nije odustao od naplaćivanja čitanja web-izdanja Timesa i Sunday Timesa pa od jučer posjet internetskim stranicama tih novina naplaćuje jednu funtu za 24 sata, odnosno dvije za tjedan

Kako je krovna izdavačka kuća News International objavila, uskoro će istim putem slijediti i The Sun te News of the World. Prva dva izdanja koja će početi naplaćivati sadržaj lansirat će redizajnirane i poboljšane internetske stranice početkom svibnja kada počinje probno razdoblje za registrirane korisnike. Korisnici se mogu registrirati od ovog petka na timesplus.co.uk.

Times i Sunday Times su prve britanske novine koje počinju naplaćivati svoj sadržaj. Dok će dnevno plaćanje omogućiti ulazak na internetske stranice tih novina, tjedna pretplata također će uključivati e-novine i nove aplikacije. Digitalna verzija biti dostupna i tjednim pretplatnicima tiskanog izdanja.

"Ovo je samo početak. Times i Sundy Times prvi su od naša četiri naslova u Velikoj Britaniji koji će usvojiti novi pristup", rekla je Rebekah Brooks, izvršna direktorica u News Internationalu. "Ove nove stranice i aplikacije pružit će našim čitateljima novo, poboljšano iskustvo te će u punoj mjeri biti odrazi identiteta naših novina. Očekujemo da ćemo privući veliku lojalnu bazu svojih čitatelja". Prema posljednjim brojkama ABCe, Times Online koji je ujedinjavao Times i Sunday Times, povećao je broj dnevnih posjetitelja za šest posto, na 1,22 milijuna.

Pod pretpostavkom da će samo pet posto dnevnih korisnika prijeći na dnevno plaćanje, što se standardno uzima pri procjenama, novi sistem generirat će 1,83 milijuna funti prihoda. U kolovozu prošle godine Rupert Murdoch je najavio kako će uvesti naplaćivanje za internetska izdanja svih novina koje News Corp izdaje. Svoje će čitatelje zadržati od odlaska na slobodne stranice, kako je rekao, čineći sadržaj različitim i boljim od onog što nudi konkurencija.

No nakon uvođenja naplate posjeta je Timesu pala 60%, što neki analitičari komentiraju kako su mogli proći i puno gore.

Ključne riječi: internetski portal, The Times
<
Vezane vijesti