Foto: Wikimedia Commons<br>Foto: Wikimedia Commons
Od kad su Francuzi u višegodišnju koncesiju dali najveći dio svojih autocesta, privatnici sustavno povećavaju naknade za njihovo korištenje i izvlače enormne profite. Dok su u francuskoj javnosti sve glasniji zahtjevi za renacionalizacijom autocesta, koncesionari će navodno tražiti novo povećanje cijena.

Privatnici koji imaju koncesiju nad francuskim autocestama i dalje ignoriraju sve žešće kritike u toj zemlji. Koncesionari će navodno i za 2015. godinu predložiti francuskoj vladi povećanje cijena cestarina za 0,57 posto. Dokument o regulaciji cijena u petak će biti predstavljen na jednom odboru unutar Ministarstva ekologije.

Ségolène Royal, ministrica ekologije, brzo je reagirala na ove najave. "Mislim da je ovo nedopustivo. S obzirom na to da smo usred pregovora sa koncesionarima, ovo je neki oblik provokacije“Ako je suditi po preliminarnom dokumentu do kojeg je došao Reuters, koncesionar Vinci povećat će cijene za 1,13 posto, a kompanija Abertis za  0,27 posto. To bi bilo najniže povećanje cijena u zadnjih nekoliko godina. Ono je 2014. iznosilo 1,29 posto, 2013.  2,01 posto, a 2012. 2,5 posto. Prosječno povećanje cijena od 2003. godine i privatizacije većeg dijela autocesta iznosi 1,90 posto.

Ségolène Royal, ministrica ekologije, brzo je reagirala na ove najave. "Mislim da je ovo nedopustivo. S obzirom na to da smo usred pregovora s koncesionarima, ovo je neki oblik provokacije", izjavila je. Vijest o mogućnosti još jednog povećanja cijena, razljutila je i udrugu koja unutar Odbora za korisnike okuplja 40 milijuna vozača. Njihov glavni direktor, Pierre Chasseray, tvrdi da je riječ o apsolutno neprihvatljivom povećanju cijena, s obzirom na to da je ministar ekonomije, Emmanuel Macron, obećao smanjenje cijena. Najavio je mobilizaciju članstva već u petak navečer.

Podsjetimo, Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja kritizirala je u svom izvješću koncesionare zbog povećanja cijena čak i u periodima kada je promet padao. Royal je prošli mjesec izjavila da su korisnici platili 20 posto previše, odnosno da koncesionar, kada je riječ o cestarinama, na iznosu od 100 eura ima čisti profit od 22 eura. Macron je obećao pojačati državnu kontrolu i smanjiti cijene "tamo gdje je moguće".

<
Vezane vijesti