Foto: Mladi antifašisti grada Splita<br>Foto: Mladi antifašisti grada Splita
Sekcija mladih antifašista otvara ovu subotu antifašističku knjižnicu koja će biti smještena na Bačvicama 10, gdje je do prije šest godina bilo sjedište tjednika Feral Tribune.

Na adresi Bačvice 10 u Splitu otvara se prva antifašistička knjižnica. Otvaranje će se uz kavu, kolače i mogućnost posudbe litarature održati u subotu.

“Iznimna sreća koja je pogodovala da se na mjestu ureda bivšeg Ferala Tribune smjesti Sekcija mladih antifašista grada Splita, i iznimna susretljivost urednika Ferala koji su nam ustupili svoju priručnu knjižnicu kao i sva Feralova ukoričena izdanja, rezultirali su idejnim rađanjem ovog projekta. Veliku zahvalnost pri tome dugujemo i cijelom nizu građana koji su nesebično donirali svoje knjige, a među kojima posebno mjesto pripada prof. Vuškoviću koji nas je pošteno zadužio opsežnim opusom povijesnih djela”, navode osnivači iz Sekcije mladih antifašista grada Splita.

Cilj ovog projekta je ne samo potvrđivanje opće uloge obrazovanja (personificiranog u Knjizi) u današnjem društvu, nego i otvaranje prostora kritičke refleksije i povećanje dostupnosti literature koja više nije široko popularna ili lako dostupna, navode mladi antifašisti. "Nakon nekoliko mjeseci uređivanja prostora, popisivanja knjižnične građe i sakupljanja donacija, napokon smo spremni otvoriti svoja vrata. Stoga se nadamo da ćete se i vi odazvati na naš poziv i pridružiti se maloj svečanosti otvorenja koja će se održati u subotu 18. listopada u 16 sati", poručuju u priopćenju.

Više informacija možete pronaći ovdje.

Ključne riječi: antifašizam, knjižnice
<
Vezane vijesti