H-Alter
Foto: ytb prtscFoto: ytb prtsc"U sklopu programa proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i Dana Grada Gline, na početku koncerta Thompson je više puta ponovio ustaški pozdrav Za dom spremni, započevši njime pjesmu Bojna Čavoglave. Pozivamo organizatore iz grada Gline, te predstavnike vladinih institucija Republike Hrvatske da osude korištenje pozdrava zločinačkog ustaškog režima, a policiju da podnese prekršajnu prijavu - što je i dužna učiniti", stoji u priopćenju Documente.

Pozivaju i policiju da podnese prekršajnu prijavu protiv Marka Perkovića Thompsona zbog kršenja Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

"Nedopustivo je da policija odustaje uz objašnjenje da je ustaški poklič sastavni dio Thompsonove pjesme, temeljeći to na odluci prekršajne sutkinje iz Slunja koja se kosi s praksom Visokog prekršajnog suda i Ustavnog suda RH. Policija je bila dužna žaliti se na tu odluku, što je propustila učiniti. Jednako tako, dužna je prijaviti svako korištenje pozdrava 'Za dom spremni' u javnom prostoru", zaključuje se u priopćenju.

Ključne riječi: ustaštvo, Thompson, Documenta
<
Vezane vijesti