Foto: Prijatelji životinjaFoto: Prijatelji životinjaSvinje, kokoši u industriji jaja, zečevi, patke i prepelice zatvorene su u kaveze diljem Europske unije. Kavezno držanje životinja okrutno je i nepotrebno. Prijatelji životinja pozivaju na potpisivanje peticije za zabranu kaveznog uzgoja životinja u Europi.

Većina tih kaveza skučeni su prostori koji ne omogućavaju životinjama slobodno kretanje. Životinje ne zaslužuju provesti život u zatvoru kaveza. Svinja treba imati mogućnost okrenuti se oko sebe, kokoš raširiti krila i zalepršati, zec skakutati, dakle, činiti ono što su njihove osnovne potrebe, ističu iz udruge Prijatelji životinja.

170 europskih udruga u samo devet mjeseci uspjelo je skupiti milijun potpisa koji će biti upućeni Europskoj komisiji kako bi se pokrenula zabrana kaveznog uzgoja životinja. Unatoč velikom broju potpisa važno je nastaviti s potpisivanjem peticije zbog malo preostalog vremena te mogućnosti nevažećih potpisa.

"Uspješnost ove građanske inicijative utjecat će na životinje tako što će biti pošteđene života u kavezu. Ovo vidimo kao značajan korak prema kraju industrijskoga uzgoja životinja za hranu, kao i njihova masovnog klanja. Najvažniji korak koji već danas može napraviti svatko od nas je uživanje u zdravoj i ukusnoj veganskoj hrani", poručuju iz Prijatelja životinja.

Peticiju možete potpisati ovdje.

unnamed_29.jpg
<
Vezane vijesti