Sve dok i jedna i druga strana ne shvate da je jedina veza između sportskog i ratnog natjecanja ta što na račun živaca, ali i života onih koji oba sraza promatraju iz pristojne udaljenosti zarađuju tek malobrojni pojedinci, mržnja će se u nas još dugo vremena imati koječime hraniti.

Ako dio hrvatskih navijača koji su došli u Novi Sad gledati rukometi sukob Hrvatske i Francuske tvrdi da ne razumije Žiku, zasigurno je razumio poruku koja je stajala iza zveketa hladnog oružja i mirisa paljevine kojima su ih "počastili" srpski domaćini

Sve je počelo s titlovima. Odluka nekog dripca da zbog neprevođenja srpskih filmova RTL televiziju prijavi Vijeću za elektronske medije, koje je već naveliko poznato po svojim suludim idejama, izazvala je uvod u pravu pomutnju među donedavno zaraćenim nacijama. Hrvatskog radnika, koji se  prije početka radnog tjedna želio malo opustit gledajući novi nastavak kultne komedije Žikina dinastija, najednom je umjesto Dragomira Bojanića - Gidre na ekranima dočekao Eddie Murphy aka Nemogući Dave. Budući da su se mediji naveliko raspisali o suludom hrvatskom lingvističkom nacionalizmu kojem se nisu toliko smijali još od titlovanja Rana, Žika je nakon nekoliko dana uspio uznemiriti i srpskog radnika.

Kao da i to nije dovoljno, za koji dan je uslijedio prelazak s komedije na tragediju, koja je na ovdašnjim prostorima poznata i pod nazivom sportsko navijanje. Ako dio hrvatskih navijača koji su došli u Novi Sad gledati rukometi sukob Hrvatske i Francuske tvrdi da ne razumije Žiku, zasigurno je razumio poruku koja je stajala iza zveketa hladnog oružja i mirisa paljevine kojima su ih "počastili" srpski domaćini. A umjesto da sve završi na ovom "incidentu", kako su ga nazivali pojedini mediji, nacionalistička mržnja se uoči polufinala prvenstva, na kojem su se, nesreće li, morale sukobiti baš ove dvije nacije, počela još više rasplamsavati s obje strane granice.

Sveti Sava najzad je Srbima u Srbiji donio pobjedu, a Srbima u Hrvatskoj batine, pa se, eto tako, i s ove strane granice dogodio "incident"

rukomet.jpg
zikina_dinastija.jpg
srbi.jpg
<
Vezane vijesti