Foto: Joaquin SanchezFoto: Joaquin SanchezOko 150 migranata uspjelo je u petak preskočiti graničnu ogradu koja je dijeli Maroko od španjolske sjevernoafričke enklave Ceuta. Broj migranata koji su pokušali prijeći na španjolski teritorij bio je još veći, ali samo oko 150 uspjelo je prijeći pored dvostruke ograde, visoke šest metara, duge 8,4 kilometra i prekrivene žicom. Svi su nakon prelaska odmah brzo trčali prema privremenom Centru za prihvat migranata (CETI), udaljenom četiri kilometra.

Kako izvještava El Pais, oko 150 migranata uspjelo je u petak preskočiti graničnu ogradu koja je dijeli Maroko od španjolske sjevernoafričke Nakon što su preskočili ogradu, svi su punom brzinom trčali do privremenog Centra za prihvat migranata (CETI), udaljenog četiri kilometraenklave Ceuta. Prema službenim izvorima, broj migranata koji su pokušali prijeći na španjolski teritorij bio je još veći, ali samo oko 150 uspjelo je prijeći pored dvostruke ograde, visoke šest metara, duge 8,4 kilometra i prekrivene žicom.

Nekoliko migranata zaplelo se u žicu dok su pokušavali prijeći u Ceutu, ali uspjeli su se izvući i preskočiti ogradu. Prema lokalnom dnevniku El faro de Ceuta, njih sedmero je ostalo zaglavljeno i počelo vikati "Španjolska, Španjolska!" I "Prijatelju, prijatelju!", dok su ostali molili službenike Civilne garde da ih puste da prođu.

Nakon što su preskočili ogradu, svi su punom brzinom trčali do privremenog Centra za prihvat migranata (CETI), udaljenog četiri kilometra. CETI u Ceuti je obično prvo odredište za migrante koji preskoče graničnu ogradu koja razdvaja Španjolsku od Maroka.

Ključne riječi: EU, ljudska prava, Španjolska, migracije
<
Vezane vijesti