Foto: Zelena akcijaFoto: Zelena akcijaZelena akcija, Greenpeace i Zelena Istra jučer su održali još jednu tribinu u sklopu kampanje za referendum o termoelektrani Plomin C koji će se na području Labinštine održati u nedjelju 29. ožujka.

Većina prisutnih je zaključila kako je ovaj referendum prilika koja se ne smije propustiti te da je nužno potaknuti što veći broj građana da toga dana izađu na biračka mjesta i iskažu svoj stav o ovom projektu.

Na tribini je izlaganje održala Ana Musa, koordinatorica građanske inicijative Pravo na zdrav život iz Ploča, koja je vodila kampanju protiv izgradnje termoelektrane u Pločama. Ta kampanja je rezultirala uspješnim referendumom na koji je izašlo preko 60 posto građana, od kojih se preko 90 posto izjasnilo protiv izgradnje termoelektrane na ugljen. Naglasila je da nikada nije kasno za zaustavljanje nekog štetnog projekta te kako je odgovornost za ispravnu odluku leži na svakom pojedinom građaninu Labinštine.

Izlaganje je održala i Ana Kovačević iz udruge Žmergo iz Opatije, koja se nalazi na 30 km zračne udaljenosti od Plomina. Kovačević je istaknula da će Plomin C imati utjecaj i na građane Opatije i šire okolice, koji nemaju pravo sudjelovanja na predstojećem referendumu te je pozvala građane Labinštine da i u njihovo ime izađu na referendum i usprotive se realizaciji ovog štetnog projekta.

Također se većina prisutnih složila kako je lokalna uprava na području Labinštine imala više prilika da raspiše savjetodavni referendum o termoelektrani Plomin C, što su mnogi građani i tražili. Nažalost, takvi zahtjevi do sada su redovno bili odbijani. Sada kada je referendum napokon raspisan, građanima Labinštine omogućeno je da izraze svoj stav što je prilika koju je nužno iskoristiti.

<
Vezane vijesti