H-Alter
WikimediaWikimediaOd subote 21. studenog čitaoci i čitateljice više ne mogu ostavljati svoje komentare ispod autorskih tekstova.

H-Alterov nakladnik, Udruga za nezavisnu medijsku kulturu, dugo je dvojila treba li ili ne treba čitaocima pružiti mogućnost slobodnog komentiranja članaka. Na kraju smo odlučili suspendirati tu mogućnost.
Navodimo nekoliko glavnih razloga za takvu odluku:

  • Pokazalo se da većina komentara ne korespondira s tekstom ispod kojeg se nalaze, što ih čini suvišnim, pa i štetnim.
  • Pojedini čitatelji zlorabe mogućnost komentiranja namećući sporedne teme.
  • Anonimnost je ponekad paravan za različite oblike govora mržnje, klevetanje i vrijeđanje, što sve zajedno nije moguće smatrati "glasom javnosti" i poticajem razvijanju "aktivnog građanstva".
  • K tome, posljednjih nekoliko mjeseci, na internetskim platformama čijim korisnicima je zagarantirana anonimnost svjedoci smo poplave najbesprimjernijeg govora mržnje spram izbjeglica koje dolaze s Bliskog i Srednjeg istoka. Koliko god se na H-Alteru trudili uklanjati takve i slične "priloge", činjenica je da je anonimnost na internetu postala krinka za širenje stavova koji nemaju pravo građanstva, a ne želimo da H-Alter bude dio toga.

Udruga za nezavisnu medijsku kulturu poziva sve čitateljice i čitaoce da svoje autorske priloge – komentare, vijesti, fotografije i ostalo – dostavljaju redakciji na adresu redakcija@h-alter.org . Ukoliko zadovolje minimum standarda za objavljivanje, naći će se "regularno" na H-Alterovim stranicama.

Ključne riječi: h-alter, internetski portal, internet
<
Vezane vijesti