Foto: T.O.Foto: T.O.Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava objavilo je godišnji plan natječaja iz tzv. Operativnog programa "Učinkoviti ljudski potencijali". U tom planu se nalazi i nešto što bismo trebali prepoznati kao novinarstvo: "Mediji zajednice - potpora socijalnom uključivanju putem medija". Radi se o dugoočekivanom natječaju za raspodjelu 30,6 milijuna kuna sredstava koja je još SDP/HNS-ova vlast privukla iz ESF-a za potrebe stabilizacije rada neprofitnih medija.

U tom planu se, u društvu "Razvoja i širenju mreže izvaninstitucionalnih usluga za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata", "Uključivanju marginaliziranih skupina u zajednicu kroz kulturne i umjetničke aktivnosti", "Programu psihosocijalnog osnaživanja hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata", itd, itsl, nalazi i nešto što bismo trebali prepoznati kao novinarstvo: "Mediji zajednice - potpora socijalnom uključivanju putem medija".

Radi se o dugoočekivanom natječaju za raspodjelu 30,6 milijuna kuna sredstava koja je još SDP/HNS-ova vlast privukla iz ESF-a za potrebe stabilizacije rada neprofitnih medija.Taj natječaj je nakon dugog kuhanja iza zatvorenih vrata HDZ-ova Ministarstva kulture na kraju koncipiran na sljedeći način:

Specifični cilj je "Borba protiv siromaštva i socijalne isključenosti kroz promociju integracije na tržište rada i socijalne integracije ranjivih skupina, i borba protiv svih oblika diskriminacije."

Prihvatljive aktivnosti navedene su kao "Organizacija i provedba edukacijskih programa i aktivnosti za novinare; proizvodnja i objava programskih sadržaja medija namijenjenih povećanju vidljivosti ranjivih skupina."

Prihvatljivi korisnici su "Nakladnici medija (pravne osobe): neprofitni nakladnik televizije i/ili radija; neprofitni pružatelj medijskih usluga iz članaka 19. i 79. ZEM-a; neprofitni pružatelj elektroničkih publikacija; neprofitni novinski nakladnik."

Indikativni iznos bespovratnih sredstava koji pojedini korisnik može dobiti je od 450.000,00 do 1.400.000,00 kuna.

<
Vezane vijesti