mala_ziva_knjiznica_2.jpgŽiva knjižnica na temu bicikliranja u zemljama iz kojih dolaze izbjeglice održat će se u utorak, 21. svibnja, s početkom u 19 sati u Infocentru Zelene akcije (Frankopanska 1, u dvorištu, Zagreb).

Jeste li znali da u Eritreji najpopularniji sport nije nogomet već biciklizam? Da žene voze bicikle i u arapskim zemljama? Kako i zašto su brojni azilanti/ce i izbjeglice u Zagrebu prihvatili bicikl kao prijevozno sredstvo i zaljubili se u to za okoliš i društvo najprijateljskije prijevozno sredstvo?

Bicikl je i najrasprostranjenije prijevozno sredstvo na svijetu. Izabrali smo ga kao zajedničku točku ovog događaja kojem je cilj zbližiti ljude, ukloniti predrasude i pokazati da smo svi slični kada pričamo o svojoj svakodnevici i stvarima koje su nam drage. 

Dođite na živu knjižnicu i upoznajte naše prijatelje/ce iz Sirije, Iraka, Irana, Nigerije… Upitajte ih kako se snalaze biciklirajući po Zagrebu ili bilo što drugo što vas zanima i pustite da oni vas pitaju o vašim životima. Pridružit će nam se i predstavnik Biciklopopravljaone Zelene akcije koja već godinama popravlja stare bicikle i donira ih izbjeglicama i azilantima. Živa knjižnica održat će se kao neformalno druženje uz švedski stol koji priprema restoran MamaVeek's Kitchen Okoli Kikelomo iz Nigerije.

Događaj se održava na hrvatskom i engleskom jeziku. Ulaz je slobodan za sve zainteresirane.

Događaj organizira Udruga za nezavisnu medijsku kulturu u sklopu projekta Migracije u fokusu, koji se provodi uz potporu Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske.

rsz_mvep_copy11471.jpg

Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Ministarstva vanjskih i europskih poslova. Sadržaj ovoga dokumenta u isključivoj je odgovornosti Udruge za nezavisnu medijsku kulturu i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

facebook_event_1200x628_ziva_knjiznica_2.png