H-Alter
parlov.jpgPrijedlog da ulicu u Zagrebu dobije Mate Parlov, svjetski prvak i jedan od najtrofejnijih hrvatskih sportaša 20. stoljeća, jednoglasno je jučer podržao zagrebački Odbor za imenovanje naselja, ulica i trgova.

Buduća ulica nazvana u čast Mate Parlova nalazit će se na Kajzerici, zapadno od nove osnovne škole. Radi se o velikoj i novoformiranoj ulici koja je već dovršena i još uvijek bezimena, a potrebno ju je službeno imenovati. Ulica se nalazi u dijelu grada gdje već postoji sportski nomenklaturni kontekst koji se ovom inicijativom poštuje i nadograđuje, čime se poštuje i zagrebačka tradicija tematskih imenovanja.

Do službenog imenovanja potrebno je još ishoditi mišljenje pripadajućeg Vijeća četvrti, nakon čega će imenovanje biti i formalno izglasano pa upućeno na Gradsku skupštinu, što je formalnost. Bit će to prva ulica uopće nazvana u čast ovog istaknutog sportaša. 

U istom kvartu i s izgradnjom planirane ulice istočno od one buduće Mate Parlova, uslijedit će i imenovanje ulice u čast još jednog svjetskog prvaka - Veljka Rogošića.

Inicijativa i odabir lokacija u gradu inicijativa je Saše Šimprage, autora knjige "Zagreb, javni prostor". 

Ključne riječi: preimenovanje ulica Mjesta: Grad Zagreb
<
Vezane vijesti