ljubavzasve.jpgLjubav za sve krilatica je pod kojom će se u zagrebačkom klubu Sax! obilježiti Dan zaljubljenih i One Billion Rising Day, koji se svake godine zajedno slave 14. veljače. Tim će povodom u Saxu nastupiti Le Zbor, zbor Domaćigosti te senegalski udaraljkaši Commi Balde i Abi Seydi! Najsretnijim čitateljima/cama dijelimo ulaznice. Dobitnice su Sara Sharifi i Jelena Behaim.

ONE BILLION RISING DAY globalni je pokret kojeg je 2012. započela Eve Ensler (najpoznatija po drami Vaginini monolozi)  kako bi zaustavila silovanja i seksualno nasilje prema ženama. "Billion" odnosno milijarda odnosi se na broj žena koje će prema UN-ovim statistikama tijekom života biti žrtve seksualnog zlostavljanja.

LE ZBOR je prvi mješoviti ženski, lezbijsko-feministički zbor u regiji i uopće u ovom dijelu Europe. Krasi ga glas o savršenom spoju kulturno-umjetničkog aktivizma i lakih nota. S pravom se može reći da se od 2005., otkako djeluje, etablirao kao promotor ljudskih prava i kulturno-umjetničkog aktivizma među mlađom urbanom populacijom, a i šire. Le Zbor broji petnaestak članica/pjevačica, a nastupa a capella i uz pratnju benda. "Hrvatske budnice" prvi je album Le Zbora kojeg je izdao Dirty Old Records 2012. godine i njime se sjajno zaokružuje prvih šest godina djelovanja zbora.

Le Zbor
Le Zbor

Zbor DOMAĆIGOSTI okuplja ljubitelje pjevanja koji su odlučili doprinijeti glazbenoj raznolikosti hrvatskog društva pjevajući pjesme nastale u raznim dijelovima svijeta. Ideja za osnivanje zbora javila se 2015. godine, no tek se u rujnu 2016.godine okupila dovoljno hrabra gomilica ljudi koji su tu ideju realizirali. Svaka članica i član zbora doprinosi glazbenom izričaju zbora i odabiru pjesama koje se pjevaju. Neki od njih profesionalni su glazbenici, a neki amateri; no to u ovom zboru nije važno. Zbor vodi etnomuzikologinja Jovana Lukić, a njegovi trenutni članovi su: Martina, Iva, Sara, Tea, Aurwa, Shoghin, Katja, Lea, Dženana, Rasul, Maruška i Ali.

COMMI BALDE i ABI SEYDI glazbenici su iz zapadne Afrike, točnije Senegala, koji trenutno borave u Hrvatskoj. Oboje su perkusionisti (djembe i soruba) te izvode ritmove i pjesme koje svoje korijene imaju u tradicionalnoj afričkoj glazbi. Nastupali su solo, ali i kao članovi drugih sastava u većem broju hrvatskih klubova i manifestacija, a ovo će im biti prvi nastup u Saxu.

Sve što ste upravo pročitali više je nego dovoljno da ovo Valentinovo provedete uz ove raznovrsne glazbenike i dakako, svoje najdraže. LJUBAV ZA SVE!

Karte po pretprodajnoj cijeni od 35 kuna mogu se kupiti svakog radnog dana kluba od 20:00, a na dan će koštati 45 kuna.

Fb event

Najsretnijim čitateljima H-Alter dijeli dva puta po jednu ulaznicu, a sve što trebate jest poslati nam e-mail s imenom i prezimenom i odgovorom na nagradno pitanje na adresu redakcija@h-alter.org!

Nagradno pitanje glasi: Iz koje države dolaze Commi Baldi i Abi Seydi?

a) Madagaskara

b) Konga

c) Senegala

ljubavzasve_copy42838.jpg