H-Alter
Foto: CMSFoto: CMSKuća ljudskih prava Zagreb priopćila je danas kako je zgrožena kaznenom prijavom protiv Sandre Benčić iz Centra za mirovne studije koju je podnijela udruga u Ime obitelji zbog "javnog poticanja na nasilje i mržnju" te da očekuju kako će prijava biti odbačena.

"Optuživši istaknutu zaštitnicu i promicateljicu ljudskih prava za diskriminaciju i govor mržnje, još jednom su pokazali duboko nerazumijevanje i manipuliranje pojmovima iz domene zaštite ljudskih prava, a sve kako bi sami prikrili vlastito sustavno poticanje na diskriminaciju i kršenje ljudskih prava ranjivih skupina u društvu. Manipuliranjem definicijama i pojmovima kao što su govor mržnje, predvodnica udruge U ime obitelji Željka Markić jasno pokazuje nemogućnost suočavanja s jasnom i konstruktivnom kritikom i/ili dijalogom koji je preduvjet za razvoj svakog demokratskog društva", javljaju iz Kuće ljudskih prava.

Iz Kuće ljudskih prava naglašavaju kako inicijative i organizacije poput U ime obitelji, pod krinkom promicanja tzv. "tradicionalnih, nacionalnih i obiteljskih vrijednosti", sve više sužavaju prostor za artikulaciju pravih i ozbiljnih problema u društvu, istovremeno napadajući sve one koji drugačije misle te se bore za zaštitu ljudskih prava, pišu o ljudskim pravima i/ili ta prava uistinu promiču. 

"Tanka je granica između verbalnih i fizičkih napada na one koji štite ljudska prava, a to si jedno društvo koje još uvijek izgrađuje kulturu ljudskih prava i demokraciju, nikako ne smije dopustiti", zaključuju iz KLJP-a.

<
Vezane vijesti