volontira.jpegU ponedjeljak, 16. svibnja, počinje manifestacija koja će i ove godine okupiti brojne pojedince, organizacije, institucije i tvrtke, a sve u cilju promocije i razvoja volonterstva u Hrvatskoj.

Hrvatska mreža volonterskih centara organizira manifestaciju Hrvatska volontira kojoj je cilj potaknuti što veći broj građana, organizacija, institucija i tvrtki iz cijele Hrvatske na volontiranje u različitim društveno korisnim aktivnostima.

Ove godine, manifestacija će se održati od 16. do 21. svibnja u 60-ak hrvatskih gradova, dok će mnogobrojni volonteri sudjelovati u različitim volonterskim aktivnostima kako bi svojim doprinosom potaknuli izgradnju sretnije i bolje zajednice. Šesta po redu Hrvatska volontira do sada je okupila 160 organizatora volontiranja koji su osmislili i prijavili preko 260 volonterskih aktivnosti.

Ove godine, tema manifestacije je volontiranje poslovnog sektora – djelatnici poslovnog sektora povezat će se s neprofitnim organizacijama iz civilnog i javnog sektora te time podsjetiti koliko je važno da se u izgradnju povezane i humane zajednice uključe svi pripadnici društva. Uređenje okoliša i osvježavanje prostora, održavanje edukativnih i kreativnih radionica te druženje s korisnicima samo su neke od aktivnosti koje će se provoditi u sklopu Hrvatska volontira 2016..

Popis svih volonterskih aktivnosti koje će se održati u sklopu manifestacije možete pronaći na sljedećoj poveznici.

Ključne riječi: volontiranje, hrvatska volontira
<
Vezane vijesti