H-Alter
klima2_copy53499.jpgU okviru Europskog zelenog plana Komisija namjerava početkom 2021. predstaviti novu strategiju za prilagodbu klimatskim promjenama, a danas započinje javno savjetovanje o toj temi. Nova strategija prilagodbe temeljit će se na postojećoj strategiji donesenoj 2013.

Dionici i građani pozivaju se da podijele svoja stajališta i iskustva do 20. kolovoza 2020. Globalne i europske temperature posljednjih su godina opetovano rušile rekorde, a broj poplava i suša dramatično je porastao. Klimatske promjene više nisu problem za buduće generacije i njihov učinak na ljude, planet i blagostanje vrlo je primjetan u Europi.

Oporavak od trenutačne krize bit će prilika da naše društvo postane otpornije. To uključuje otpornost našeg gospodarstva na klimatske promjene, integraciju klimatskih aspekata u upravljanje rizicima te jačanje prevencije i pripravnosti. Komisija danas objavljuje i rezultate novog projekta PESETA, u kojem su predstavljeni predviđeni učinci klimatskih promjena na EU i šire.

Ključne riječi: klimatske promjene
<
Vezane vijesti