H-Alter
Foto: Matea SabićFoto: Matea SabićKnjiževni klub Booksa prikupio je u prva dva tjedna crowdfunding kampanje 70 posto ciljanih sredstava te današnjom akcijom "Mala donacija – super poklon" završavaju program proslave desete godišnjice kluba.

Crowdfunding kampanja koju je književni klub Booksa pokrenuo s ciljem da prikupi sredstva za obnovu kluba uspjela je u prva dva tjedna prikupiti 70 posto ciljanih sredstava, odnosno 4, 211 dolara od ukupno šest tisuća. Sredstva se prikupljaju za promjenu ozvučenja u klubu, ugradnju klime i promjenu dotrajalog znaka na pročelju kluba. Kako iz Bookse kažu, kampanja je dio proslave deset godina rada tog književnog kluba u centru Zagreba koja je započela velikim rođendanskim slavljem, nastavila se javnim čitanjem bivših polaznika Radionice kreativnog pisanja pod vodstvom Zorana Ferića i Dorte Jagić, glazbenim programom Škrabica na kojem su nastupili pokretači i voditelji tog programa – Ante Perković, Nina Romić, Luka Belani i Adam Semijalac (Bebe Na Vole), književnim programom naziva Književni budoar koji je ugostio poznatog srpskog repera i pisca Marka Šelića Marčela i najcjenjenijeg suvremenog srpskog pisca Davida Albaharija te pub kvizom Lova do krova! koji je bio prvi kviz takve vrste u Hrvatskoj.

Foto: Booksa Foto: Booksa

Obljetnički program završava akcijom Mala donacija – super poklon koja se održava danas od 17 do 21 sat. Booksa akciju provodi s udrugom Futura, daj šapu koja se brine za napuštene gradske životinje. Svi zainteresirani će za donaciju od deset kuna moći odabrati neku od knjiga s Booksinih polica i ponijeti je kući kao poklon. Udruga Futura je, osim knjiga, pripremila i majice, kalendare, magnete, torbe, a sredstva koja se prikupe utrošit će se za zbrinjavanje napuštenih pasa i mačaka.

Iz Bookse ističu kako su zahvalni na velikoj podršci koju svakodnevno primaju, ne samo u novčanom smislu, već i na razne druge načine. Vjeruju kako će kampanja dostići svoj cilj te upućuju poziv svima da se priključe financijski ili dijeljenjem informacija o kampanji.

Dodatne informacije o današnjem događaju možete pronaći na stranicama Bookse, a informacije o kampanji ovdje.

Ključne riječi: Booksa, crowdfunding, Futura
<
Vezane vijesti