Foto: Facebook Kolinda Grabar-KitarovićFoto: Facebook Kolinda Grabar-KitarovićŠto je uloga KG-K u hladnoratovskom zaoštravanju odnosa između SAD/NATO/EU-a i Rusije?

Zašto predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović nemilice troši naš novac na vrlo opasno ratno pripetavanje na političko-strategijskoj jalovini SAD-a, NATO-a i EU establishmenta!? Nije pitala građane ni savjetovala se s Vladom, a beskorisno putuje od mila do nedraga globusom i samovoljno glumata "jaku državnicu". Jaki svjetski igrači ionako drže do nje kao do lanjskog snijega, ali ona vidljivo umire od sreće kad joj se smješkaju i "partnerski" tepaju državničke riječi. Jer, može i Bijedna Naša poslužiti kao strateški poligon s ograničenom pričuvom topovskog mesa bude li Ujaku Samu zatrebalo da netko krvavi gaće umjesto njega. A trebat će vrlo brzo, nastave li "partneri iz zapadnog sustava vrijednosti" zdušno puhati u ukrajinsku i sirijsku žeravicu. Grabar-Kitarović može samo otresti afganistansku prašinu s NATO-ove kaki odore i držati je na noćnom ormariću, pa čim u kasni noćni sat zazvoni telefon s tajnog broja Jensa Stoltenberga

Može istu takvu kaki odoru pribaviti i za supruga Jakova i svog šefa "novog HDZ-a" (novog? - sic) Tomislava Karamarka, pristanu li na tu glupost. Ali, avaj -  predsjednice RH, ne računajte na nas! Hrvatski građani nemaju što tražiti u suludim američkim ratovima ni u Afganistanu (dvije milijarde kuna su iskeširali u nekoliko godina!), a kamoli na Starom kontinentu ili drugdje, u prijetećem srazu s vojnom silom Ruske Federacije! Iza ratnih nestašluka Ujaka Sama i njegove pogubne politike "širenja demokracije i zapadnih vrijednosti" ostaju milijuni mrtvih nedužnih ljudi, osakaćenih, zbjegovi unesrećene sirotinje, razorene države, bijeda i uništena budućnost nekoliko sljedećih naraštaja.

Ne treba ići daleko da bi se vidjelo što ostaje iza "širenja demokracije i zapadnih vrijednosti" političkom, pa oružanom destabilizacijom nepoćudnih režima. Irak, Afganistan, Sirija, Libija, Jemen, Egipat, Gruzija…

Ne treba ići daleko da bi se vidjelo što ostaje iza "širenja demokracije i zapadnih vrijednosti" političkom, pa oružanom destabilizacijom nepoćudnih režima. Irak, Afganistan, Sirija, Libija, Jemen, Egipat, Gruzija… Države u rasulu. Uglavnom ciljano onesposobljene izvana, preko noći ostaju bez izgleda za normalan život svojih građana. "Demokracija i zapadne vrijednosti" na vrbi su svirala, jer to pljesnivo sjemenje ne daje ploda ni na samom Zapadu. Kako bi u bitno drukčijoj kulturi, tradiciji i mentalitetu, gdje ljudske potrebe imaju višemilenijsko korijenje!? Odnedavno je i Ukrajina totalno destabilizirana. Ujak Sam je pakosno smislio kijevski Majdan i skupio društvo koje će u njegovom interesu ratnom sjekirom vitlati oko glave Ruskog medvjeda.

Zgusnuto jato zapadnih vojnih jastrebova, koji iz sjene vuku konce, zborno je optužilo Ruse "zbog Putinovog imperijalizma", aneksije poluotoka Krima i samoproglašene samostalnosti dijelova Ukrajine s većinskim ruskim stanovništvom. Nikog ne zanimaju bliže i dalje povijesne okolnosti o tome kako je i zašto, odnosno tko je i od kojih naroda teritorijalno skrojio današnju Ukrajinu, pa bi po nekoj (ne)pravdi imao razloga danas tražiti svoj dio. I sada je gadno zakuhalo. Bude se Istok i Zapad, dižu velike vojske… Vladimir Vladimirovič i Barack Obama (plus "partneri" iz EU-a) gledaju se preko ciljnika, a među sekundantima, vidi vraga - i hrvatska "žena iz naroda"!

Doduše, priroda ju baš nije obdarila tonom i jačinom glasa za vojnički odsječno izdavanje zapovijedi, što mlitavo demonstrira na svojoj licitarskoj gardi, ali ima military-volju i odoru po NATO kroju. Nije mačji kašalj deset godina se motati po Washingtonu i zapovjedništvu NATO-a, pa kad govori to što govori, inatljivo, nekritički i pristrano, dade se pretpostaviti zašto.

"Slika je ove godine najtmurnija u mnogo godina, stanje se u Ukrajini očito ne rješava onako kako bismo voljeli, a to je isključivo i jedino političko rješenje, puno poštovanje sporazuma iz Minska", tvrdi Jutarnji list da je prošlog vikenda kazala u Bratislavi, na margini panela u sklopu GLOBSEC-a "Šahovska ploča Balkana: Slobodna i cjelovita Europa na kocki?" Nastavak prodavanja magle zapaprila je demagogijom made in Pentagon/NATO: "Moramo biti jako čvrsti i reći da nećemo dopustiti miniranje načela međunarodnog prava i poretka, a to su državni suverenitet, teritorijalna cjelovitost i pravo svake države da odluči o svojoj budućnosti. Vidimo to danas u Ukrajini, ali polako i u našem susjedstvu, da se dovodi u pitanje članstvo susjednih država u EU ili NATO-u kao nešto što bi ugrožavalo tuđu sigurnost. To jednostavno nije istina, demokratske, stabilne države ne mogu ugrožavati ničiju sigurnost".

Grabar-Kitarović s Jensom Stoltenbergom krajem travnja/ Foto: Facebook  Grabar-Kitarović s Jensom Stoltenbergom krajem travnja/ Foto: Facebook 

Stanje se u Ukrajini, na veliku žalost Kolinde Grabar-Kitarović i neodgovornih vojno-političkih suflera na Zapadu, neće riješiti "onako kako bismo voljeli", jer to što vole Obama i Stoltenberg ("partneri" ionako moraju slušati), ne vole Vladimir Vladimirovič, Kina i dobar dio svijeta. Čak ni neke zemlje unutar Unije (Slovačka, Mađarska…). Nema šanse da će SAD/NATO postavljati projektile s nuklearnim glavama oko ruskog plota ili konstruirati Majdan u Moskvi ne bi li prepravili Putina u Petra Porošenka. Neće Rusi, "preplašeni" sankcijama i vojnim performansima Zapada uz svoje granice, pokunjeno pognuti glave pred "isključivim i jedinim političkim rješenjem" o kojem na daljinski upravljač trbuhozbore Grabar-Kitarović i nesposoban majdanski nusprodukt u Kijevu.

Budući da bi ruska vojska, zapovijedi li Putin, za nekoliko sati komotne šetnje ušla u glavni grad Ukrajine, a SAD/NATO se već i previše zapleo u mrežu koju je "majdanskom revolucijom" neodgovorno bacio na tu zemlju, prava je enigma hoće li se naći dovoljno psihički bolestan frajer i pritisnuti gumb armagedona. I Putin i NATO su već nekoliko puta spomenuli tu vrst mogućeg konačnog rješenja i, tko zna, primiču prst strašnom gumbu. Ultimatum i ucjena nisu izlaz!       

U čije se ime prijeti hrvatska "žena iz naroda" gazdi Ruske Federacije s gotovo plebiscitarnom potporom svojih sunarodnjaka (82 posto od blizu 150 milijuna stanovnika podržava njegovu ukrajinsku politiku), kakvu ona nema u Bijednoj Našoj (jedva 25 posto od blizu četiri milijuna birača) niti će je ikad imati!? Građani ju nisu ovlastili glumatati "bojovnicu", koja nije svjesna da komarac nije kadar ni poškakljati slona. Ni u roju s obadima. Kad im je to u interesu, SAD i NATO s pozicija moći i sile uvijek gaze načela međunarodnog prava i poretka, državni suverenitet, teritorijalnu cjelovitost i pravo svake države da sama odluči o svojoj budućnosti. O čemu sada baja hrvatska "žena iz naroda"!?

Ona bi, i stjecajem okolnosti u svojoj diplomatskoj karijeri, morala to znati više i bolje od drugih. Načela na koja se poziva upravo je Zapad, tko zna koji već put, grubo pogazio u Ukrajini kad je smislio, programirao, organizirao i platio krvavi Majdan. Uličnim je nasiljem i snajperima uklonjena legitimnu (proruska) vlast i ustoličena sadašnja (prozapadna), krajnje nesamostalna, nesposobna i ciljano ratoborna. To nije prava adresa za produktivne dogovore. CIA i NATO, naravno, nisu javna ispovjedaonica, ali po onoj "zaklela se zemlja raju…", svijet će valjda dočekati eksploziju ukrajinskog grizodušja nekog novog Edwarda Snowdena. Što je uistinu uloga Grabar-Kitarović u hladnoratovskom zaoštravanju odnosa između SAD/NATO/EU-a i Rusije? Je li istina da nije slučajno baš ona, kroz iglene uši, dovedena na Pantovčak? Je li Grabar-Kitarović marioneta SAD/NATO-ovih  interesa na europskom Jugoistoku?

Politolog Anđelko Milardović, iako ideološki desnog srca, ne može se oteti dojmu u anketi za HTV-ov Press klub Jasmine Popović da se Kolinda Grabar-Kitarović ponaša "više kao ekspozitura NATO-a, nego kao predsjednica RH".

Politolog Anđelko Milardović, iako ideološki desnog srca, ne može se oteti dojmu u anketi za HTV-ov Press klub Jasmine Popović da se Kolinda Grabar-Kitarović ponaša "više kao ekspozitura NATO-a, nego kao predsjednica RH". Odijeva se u vojnu odoru NATO-kroja, mota se među vojnicima, puškama i pištoljima kao da je Bijedna Naša u ratnom stanju, a ne u teškim gospodarskim, društvenim i moralnim problemima. Neki važni elementi slagalice o tome tko je, što je i čija je zapravo hrvatska "žena iz naroda" uvelike se daju prepoznati iz retorike kojom se služi u odnosu na Ukrajinu, ali i susjednu Srbiju, gdje je Putin duboko zakoračio.

Jutarnji list je 6. svibnja 2014. objavio vrlo indikativnu vijest za ulogu NATO-a u "majdanskoj revoluciji", a danas i kompromitirajuću za Grabar-Kitarović kao predsjednicu RH. Pod nadnaslovom "Kolinda pred ukrajinskim barikadama" i naslovom "Hrvatska dužnosnica NATO-a slikala se na poprištu revolucije", list donosi sljedeći agencijski tekst: "Kolinda Grabar-Kitarović, visoka dužnosnica NATO saveza, nedavno je posjetila Kijev, glavni grad Ukrajine, države koja je suočena s ruskom agresijom. Sasvim prigodno, moguća predsjednička kandidatkinja HDZ-a uslikala se ispred jedne od barikada na Majdanu. Sve je to objavila na svojoj službenoj FB stranici". Ona narcisoidno pati od kompleksa publiciteta, od toga da se posreduje svijetu i najbanalnija sitnica o tome koliko je "važna i cijenjena". Pa, makar to baš i nije istina.

Građani i politički analitičari sve je otvorenije doživljavaju kao pokornog potrčka SAD-a i NATO-a. To nije lijepo vidjeti niti je na razini nacionalnog dostojanstva i državničkog digniteta, a ponajmanje je u interesu građana zemlje koju zastupa. "Hrusti se šaka mala" i na srpskog susjeda, što je protivno razumnoj politici dobrosusjedstva, mira i stabilnosti na europskom Jugoistoku. Za čije babe zdravlje, ničim izazvana ni pozvana, trubi na juriš!? To, što se hrvatska "žena iz naroda" nudi Amerima od prvog dana - pa i znatno prije dolaska na Pantovčak! - za obranu "demokracije i zapadnih vrijednosti" ne da se progutati ni kao njezina privatna stvar. Problem je što ona to čini u naše ime, u ime naše zemlje, a to je -  nedopustivo. Na to nema pravo; za to nije dobila predsjednički mandat!

Ukrajinska katastrofa dokaz je više da "demokratske, stabilne države" i savezi, što ih u Bratislavi kuje kao uzorne zvijezde, izazivaju najveće ratne nesreće i humanitarne krize u svijetu.

Ukrajinska katastrofa dokaz je više da "demokratske, stabilne države" i savezi, što ih u Bratislavi kuje kao uzorne zvijezde, izazivaju najveće ratne nesreće i humanitarne krize u svijetu. Glavni su krivci za strašan iseljenički egzodus iz Afrike, Bliskog istoka i Azije u EU. Najbogatije zapadne države, njihove agenture i "partnerska" vojna šaka zatrli su minimalne uvjete za život i opstanak milijunima tih nesretnih ljudi. Sada ih bodljikavom žicom, zidovima, policijom, vojskom i logorima za "ljude koji ne postoje" sprječavaju ući u svoje "demokratske, stabilne države koje ne mogu ugrožavati ničiju sigurnost i slobodu". Sic, Grabar-Kitarović!

Što je nedavno uopće tražila kod pape Franje kad je njegova humanistička i politička zauzetost bitno drukčije kakvoće i dometa od njezine!? Ona nastupa agitpropovski u korist SAD/NATO-a, a Papa im u lice sipa gorku istinu zašto ne žele mir ni i riješiti problem migranata u državama, gdje su ga izazvali: "Zato jer žive od rata! Proizvodnje oružja! Novac se ratom zarađuje, a gube se životi, kultura, odgoj i mnoge stvari. Oni ne žele mir zbog zarade. Jedan mi je stari svećenik govorio: đavao dolazi kroz lisnice, kroz požude, eto zašto oni ne žele mir. Svaki se dan izgrađuje kuća mira i kuća rata. Kuća je mira zanatlijska, a kuća rata industrijska radionica. Gestama bratstva i gostoljubivosti prva traži osobe, a druga pak uništava mir poradi pohlepe i novca."

Što su jedan Irak, Sirija, Libija…, ma i cijeli Bliski istok plus Azija i Afrika, prema šleperima petrodolara ispod pustinjskog pijeska!? Ili jedna Ukrajina prema novcu ispod permafrosta u sibirskim nepregledima Ruske Federacije!? A onaj vrag Papina starog svećenika orgija i ubija isključivo zbog novca, bogaćenja i moći. Ne od danas i jučer! Hrvatskoj ne treba ne treba predsjednica koja će s vragom tikve saditi! A Kolinda Grabar-Kitarović - u naše ime - s vragom tikve sadi!? Bez obzira na ishod, koji ironijom sudbine uvijek bude isti.

Ključne riječi: nato, Kolinda Grabar Kitarović
<
Vezane vijesti