H-Alter
Foto: Hina media/youtubeFoto: Hina media/youtube"Formirani radni timovi stručnjaka trebaju biti okosnica koja definira sve strateške postupke, zakonodavne okvire i provedbene mjere, kako bi se ova kriza izgrađenog prostora Zagreba prevladala na kvalitetan način", stoji u prijedlogu inicijative za osnivanjem Koordinacijskog tijela koji su DAZ, AF, HKA, UHA, UHU i DPUH poslali Vladi i Gradu Zagrebu.

Inicijativa je pokrenuta s ciljem uspostave tijela koje treba definirati sve strateške postupke, zakonodavne okvire i provedbene mjere kako bi se ova kriza izgrađenog prostora Zagreba prevladala na kvalitetan način. "Koordinacija treba jedinstvenim, sinkroniziranim, sustavnim, stručno utemeljenim pristupom i jasnim te pravovremenim informiranjem javnosti upravljati ovom kriznom situacijom", poručuju iz stručnih udruženja.Tim stručnjaka pristupio je strateškoj analizi potrebnih aktivnosti za prevladavanje ovih zahtjevnih izazova. Iz provedenih analiza te razvoja situacije na terenu predlažu da se hitno pristupi narednim koracima u formiranju Koordinacije u cilju obnove Zagreba

Društvo arhitekata Zagreba, Arhitektonski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatska komora arhitekata, Udruženje hrvatskih arhitekata, Udruženje hrvatskih urbanista i Društvo povjesničara umjetnosti Hrvatske, kao ustanove i udruge s područja arhitekture, urbanizma i povijesti umjetnosti, stavljaju se na raspolaganje građanima Zagreba i upravnim tijelima Grada i Republike Hrvatske, u cilju što kvalitetnijeg prevladavanja situacije prouzročene katastrofalnim potresom u Zagrebu 22. ožujka.

Tim stručnjaka pristupio je strateškoj analizi potrebnih aktivnosti za prevladavanje ovih zahtjevnih izazova. Iz provedenih analiza te razvoja situacije na terenu predlažu da se hitno pristupi narednim koracima u formiranju Koordinacije u cilju obnove Zagreba, a nakon prve trijaže stanja koja se upravo provodi na terenu. 

"Formirani radni timovi stručnjaka trebaju biti okosnica koja definira sve strateške postupke, zakonodavne okvire i provedbene mjere, kako bi se ova kriza izgrađenog prostora Zagreba prevladala na kvalitetan način. Ovakav pristup je nužan kako bi uspješno riješili trenutnu situaciju te prevenirali buduće slične situacije na dobrobit cijelog društva", ističu iz sručnih udruženja.

Ključne riječi: Grad Zagreb, arhitektura, potres
<
Vezane vijesti