H-Alter
etnofilm_festival.jpgU četvrtak, 28. travnja otvoreno je osmo izdanje ETNOFILm festivala u organizaciji Etnografskog muzeja Istre. Za subotu, posljednji dan festivala, pripremljen je razgovor s umjetnikom Emanuelom Mathiasom u 17 sati u Hotelu Adriatic, a cijeli dan na programu su i projekcije posljednjih 10 filmova ovogodišnje ETNOFILm selekcije u MMC-u, proglašenje pobjednika i uručenje nagrade ETNOFILma u 21 i 30 sati.

Nakon toga slijedi završni party s Dr. Smeđim Šećerom od 22 sata u La Choncha meksičkom restoranu u Rovinju. Ulaz na sve projekcije i završni party je slobodan i otvoren za sve željne zabave, dobre glazbe i međunarodnog druženja.

ETNOFilm festival u četvrtak je otvorila kantautorica Lidija Bajuk izvedbom dviju pjesama, koje su se savršeno nadovezale na film Nagrišpane traverse autora Ante Rozića i same Lidije Bajuk koji su posjetitelji imali prilike pogledati te prve festivalske večeri.

Drugi dan ETNOFILma obilježile su cjelodnevne filmske projekcije u MMC-u te izvedbeno-plesna večer u gradskom kazalištu Antonio Gandusio, u kojem su premijerno u Istri nastupile Chitra i Alar Arvind. ETNOFILm je ovom nadahnutom izvedbom proslavio Svjetski dan plesa.

Kao rezultat uspješne suradnje s Indijskim kulturnim centrom u Zagrebu, u gradskom kazalištu su se ovom prilikom okupile različite generacije željne novih izvedbeno - plesnih putovanja i istraživanja bogate indijske kulture.

Ne propustite posljednji dan festivala, doživite različite kulture na filmu i uživajte u bogatom popratnom programu!