le_pen_wikimedia.jpgVećina Francuza (šezdeset posto) smatra da je Marine Le Pen osoba iz političkog života koja se najviše suprotstavlja aktualnom predsjedniku Hollandeu, prenosi Le Figaro koji se poziva na rezultate ankete IFOP-a.

Anketno pitanje je bilo, "među navedenim desnim političarima, tko se po vama najviše suprotstavlja Hollandeu u izjavama i postupcima?“

Šezdeset posto isitanih odlučilo se za Marine Le Pen (FN) a slijedi Nicolas Sarkozy (UMP) s 21 posto.

Kada je postavljeno isto pitanje u vezi lijevo orijentiranih političara, najviše anketiranih (41 posto) smatra da suprotstavljanje vladajućem u najvećoj mjeri uspjeva Jean-Luc Mélencho-u iz stranke Le Front de gauche koju u Francuskoj uobičajeno svrstavaju pod radikalnije lijeve stranke.

Predsjednica Nacionalnog fronta u jednom je intervjuu izjavila da "danas nema više predsjednika u Francuskoj nego samo zamijenjivih činovnika“. Također je dodala da joj nije jasno kako predsjednik Hollande može učiniti išta drugo izuzev odstupanja s dužnosti. Za tu se opciju zalagala, podsjetimo, i kada je njezina stranka pobjedila na europarlamentarnim izborima u Francuskoj na proljeće ove godine.

<
Vezane vijesti